lördag

min finaste pojke gav mig en kamera i julklapp. det var helt stört tycker jag, men jättefint!
juldagen jobbade jag. somnade halvsju
igår var jag ute och blev full med hannele, benjamin och olof. fast det inte var meningen fann jag mig själv dricka blåbärsshottar och sen var hela kvällen happyface.




23.12

en rolig grej som just hände var att jag fick ett brev av min pappas schweiziska småkusin(tror det är små + - ). det innehöll En god jul och Gott nytt år-hälsning samt hans bands senaste skiva. det är rätt kul tycker jag, för jag har deras första skiva också, men den fick jag av min faster. och jag har inte träffat honom många gånger på senare år heller, senast var förra sommaren tror jag. men det är sådant man blir glad av! oväntade, fina grejer.



prekmurski kavbojci
"Prekmurski Kavbojci stehen für balkanisierte Tanzmusik, türkischen Spaghetti-Western und herzerwärmende Vodkaromantik..."

febrigt

jag har inte varit ordentligt sjuk sen i ettan i lusse, bortsett från lite illamående hit och dit. är det inte då självklart att jag åker på feber och halsont precis dagarna före jul? nu har jag legat hemma i två dagar och jag hoppas att det tänker gå över inom den närmsta dagarna. annars blir det inte nådigt att jobba juldagen.

its all about bb...

Julia säger:
Jag trodde ju att han skulle vara med på film
Elin säger:
jaaa, men han visste inte om att han var med förrän hans mamma sa det idag och man tycker ju att han borde vara medveten om att de intervjuat honom i teve.. dock ska han vara med i tidningen här snart. nyan. de gjorde en Follow up och tvingade honom att poetiskt titta ut över hamnen..
Julia säger:
HAHAHAHAHHA VA
Julia säger:
Fan vad jag ser fram emot det
Julia säger:
BEnjie är kändis
Elin säger:
jag vet hehehehe
Elin säger:
ska skaffa en tshirt som det står "My boyfriend is famous so fuck off"
Julia säger:
Ja !
Julia säger:
Och han kan skaffa en som det står "Fuck me I'm famous"

fuck me i'm famous

det finns ett dagis som jag ofta rider förbi i jomala. varje gång ungarna är ute blir de helt lyriska, pekar, vinkar och rusar mot staketet vilket oftast resulterar i att hästarna stirrar förskräckt och hoppar åt sidan. igår när jag kom skrittandes på phoenix var inget undantag.

- titta, titta en häst!(springer, pekar)
- en häst en häst!
- nej förresten hörni, det kanske är en hund! hörrni, det är nog en hund!
- (viskar)neeej, du får fråga..
-är det en häst eller en hund?
- det ser ut som en plasthäst tycker jag.

jo, ibland är det svårt att se skillnad på en hund och en häst.


idag har jag stigit upp nio, gått i skolan en timme, ridit två hästar, julklappsshoppat samt varit och käkat indigoburgare med benisen. ett glas vin("a red"!) och en halverad efterätt senare hängde vi på dinos över en julöl, varpå benjamin haltandes och jag rullandes styrde kosan mot  scheffersgränd. sedan dess(halvelva cirkus) har vi suttit på våra rumpor framför varsin dator, klurat på en kort bartenderutbildning i spanien för junimånad. väldigt romantiskt.

imorgon är jag ledig, fast det känns som om jag har tusen saker att ta itu med(diverse klappar som ska lagas..hästar som ska ridas, etc). men först ska jag banne mig sova tills jag vaknar, dricka te och äta pirkkas knäckesmörgås med lördagskorv.


ett måste

benjamin var med i åland24 idag. alltså HAHAHAH (thumbs up)

http://www.nyan.ax/aland24/index.pbs?play=806 (i mitten ungefär)

idol

jag läste expressen igår på jobbet när det inte fanns något att göra. det fanns x antal uppslag om idol-finalen, där det bland annat stod att Alice, tvåan, blev så upprörd över sin förlust att hon bröt ihop efteråt och måste uppsöka psykologhjälp. är inte det att ta tävlingen på lite för stort allvar?är det inte sorgligt? hur kan man vara så inställd på att vinna själv?? är det ingen som har fattat, efter x antal säsonger, att om du ska slå igenom via idol ska du absolut INTE vinna?
nej, jag säger då det.
börjar det inte bli dags att lägga ner hela skiten nu?

tidvis

benjamin ligger hemma och är jättebakfull. det är tråkigt tycker jag, för jag har typ inte sett honom på hela helgen.inte så att det räknas i alla fall. jag har dock ingen lust att bara sitta och glo, känner mig pigg och produktiv. nästan. på det planet att jag har motionerat två hästar, vill gå på promenad(men ingen vill gå med), vara social eller dylikt. vad man sen måste göra är en annan sak. känner mig inte motiverad att ta itu med essän om "skönlitteraturens guide till främmande länder" än. istället lyssnar jag på winnerbäck(det är december..)och funderar jag på att baka kakor, vilket jag av någon underlig anledning velat göra hela veckan. sen i onsdags har jag sett mina fingar peta sylt i ljusa små kakor framför mig.


söndag, kl 04.15

på vägen hem från jobbet igår stötte jag på en förvirrad, full svensk som ville veta var hamnen låg. han hade spelat på dinos och var ledsen över att ha druckit efteråt eftersom han inte hade en aning om var han var. som den snälla själ jag är gjorde vi sällskap till skillnadsgatekorsningen där jag pekade hur han skulle gå för att komma till hamnen  - rakt. sen gav han mig sin skiva och sa att jag inte skulle tro att han var nån pervogubbe. nej nej, sa jag.

lucia

igår, på jobb var min lågstadiebibliotekarie där och åt. lustigt nog kommer hon alltid ihåg mig och frågar hur det är etc. just igår pratade hon lite nostalgiskt om att jag var hennes första lucia. jag fattar inte att hon minns och känner igen mig fortfarande, med tanke på att jag tror att hon bara var bibliotekarie där när vi 90:or gick i sexan.

annars bar folk disk åt mig, kramades och sade att de skulle komma tillbaka nästa helg bara för att jag var så fin, och att jag inte fick gå och förfula mig under veckan. tja, det är ju trevligt att höra.

puppy dog

för vi ska skaffa valp.dock antagligen en med brunt huvud, but anyhow.


(bild från www.imperies.com)

onsdag

ungefär sen i lördags har jag mått illa till och från. i söndags spydde jag på natten och på måndagen mådde jag fortfarande dåligt när jag vaknade, så jag bestämde mig för att stanna hemma. igår var det ok, men i morse när jag hade ätit blev jag yr, kallsvettades och började må illa. så det blev till att stanna hemma. jag hatar att missa saker i skolan. samtidigt känns det lite läskigt att gå dit illamåendes ifall man skulle behöva spy och inte kunna kontrollera det, typ mitt under en lektion eller något.. plus att jag måste väl vila för att överhuvudtaget börja må bättre. syger kyyyken

ja ä inte bitter

nej, nu tycker jag att det kan sluta regna/slaska, att det gråa och de 2 plusgraderna kan försvinna i utbyte mot lite sol, vettig kyla och lite snö(men inte nödvändigtvis). börjar bli jävligt lack på det nu. en annan sak man ofta blir lack på är när folk puffar på en för att väcka en, man tänker "men jag sover ju inte", rynkar pannan och hoppar högt av förskräckelsen över att ha blivit väckt.
jag känner mig bitter idag, har frusit sen igår kväll och har "min" 20-år gamla, stora, gröna stalljacka(den är egentligen leifs, ann-sofies pappas..) på mig för att få upp värmen.

golligt

julia om abbath-bilden:
"han är ett barn. ett litet 50-tals barn. "


look inside love encyklopedia

satan vad jag ogillar svenska grupparbete(t). det har gått trögt från första början och nu, dagen innan vi ska redovisa delade vi in oss på film, musik, konst och litteratur. det är inte svårt. det är bara det att jag inte har någon som helst lust att göra det nu, efter att ha jobbat. jag vill särskilt inte göra det då sidan jag hittade i skolan - med pålitligt material som innehöll det mesta och var rakt på sak - inte går att finna här hemma. det suger hästballe!
dessutom fryser jag och har ont i mina axlar. när jag ändå håller på att klaga på småsaker liksom. .

crazy in the coconut

hänt i veckan:
- regn
- regn
- drack glögg i söndags, lutade mig bakåt och hörde ett Psssstttchh. kom på att man kanske inte ska sätta håret i adventsljusstaken
- regn
-skulle koka kaffe hos benjamin i morse, måste lyfta på kranen för att få ner pannan för att kunna fylla den med vatten, rätt vad det var så höll jag kranen i ena handen och vattnet forsade ut över hela diskbänken ur den andra delen
- drömde om en sovsal och ett djur som jag hittade på. det log och var kamelfärgat med ett horn mitt på huvet.
-stall

idag: skola, stall, pilates, hänging with BB

händer resten av veckan:
- onsdag: skola, stall, jobb
- torsdag: skola, (stall), jobb
- fredag: skola,stall, jobb
- lördag: stall, pussas med b, jobb
- söndag: inga planer. läxor. sova. stall