.

Idag har mitt tålamod inte varit mycket att ha. Är rätt bra på att dölja det för kunder och Dan på jobb påstår att han inte kan tänka sig mig arg - MEN i själva verket har jag velat göra som i sista scenen på denna:
Alla småsaker jag vanligtvis stör mig lite på har jag alltså inte klarat av idag. Allt från att folk inte kan öppna munnen och säga vilket namn bensinen ska skrivas upp på, att de tycker att de bara kan säga att de har några cents rabatt och få den avdragen utan att behöva visa rabattkortet till att de bara slänger fram sitt betalkort och bara ANTAR att man ska veta exakt var och om de har tankat. Och att vissa är sådana fruktansvärda mansgrisar att det inte är klokt.

Exempel 1: Det ringer. Personen i andra ändan undrar om de kan få tala med "en kille". "Jaha", säger jag. "Tyvärr finns det ingen i närheten, men är det något jag kan hjälpa dig med?" "Nej, jag vill tala med en kille.. " Etc etc. KAN JAG INTE ENS FÅ FÖRSÖKA DÅ, PUCKO????
Exempel 2: En gubbe kommer in, ber om ett stort LM blå. Jag sträcker mig för att ta ett stort blått LM, när det hörs ett skrockande i andra ändan. "Men nej nej, nu tar du fel" Tänker att Jaha, han menar väl ett vanligt blått LM. Tar fram ett sådant. "Nej nej nej, flicka lilla, nu är du nog trött!" "Men vad vill du ha då?" "Nämen det där blåa!" "Menar du det här?" säger jag och tar fram ett LM rött. "Ja, lilla vän, ett LM blått! Håhåhå, nu börjar du nog bli trött flicka lilla!" MEN DET HÄR ÄR JU ETT LM RÖTT, vill jag skrika. LÄR DIG VAD DET ÄR DU RÖKER. Istället säger jag lugnt och sansat, "Ja, fast det här är ju ett rött LM egentligen." "Jaha, ja säger du det du, håhåhå." Inser att jag kanske överreagerar lite, men SEN GÖR HAN SAMMA GREJ ETT PAR TIMMAR SENARE.

Men mest blir jag irriterad på själva antagandet -  att man ska veta exakt vem de är, var det har tankat, om de ska ha rabatt eller billigare kaffe och att de har mage att gnälla över saker som om vi har kanelbullar eller inte och var andra kunder har parkerat. Tur att jag har världens skönaste kollegor i alla fall.