we're all dreamers you know

idag känner jag mig trött och ledsen och ensam. benjamin köpte choklad, men det hjälper inte riktigt

hello bloggy

igår var det personalfest för personalen på indigo, umbra och jannegården. vi började klockan tre på indigo, där det bjöds på gratis dricka i massor. de hade dessutom köpt 12 familjepizzor från kotipizza till min hungriga mages glädje(det här med alkohol skullle annars ha varit en väldigt risky business..). därpå följde lagindelning och lekar - luftgevärsskytte, spikning, godisätarstafett och halsa öl-cider-vin-skumpa-shotstafett. jag råkade ut för skumpan(men hellre den än att halsa öl!). sen gick vi till äventyrsgolfen och spelade golf. jag suger på golf. med noll hålkänsla och lite promille i blodet så gick det inte så bra. därefter gick vi till dinos för att äta - nachos, pepparstek och kladdkaka. vid kladdkakan var jag så mätt att jag bara fick ner cirka två skedar(och då har jag ändå en extra mage för efterrätter).
vinnarna i tävlingen utropades - lag kim. vet ni vad priset var? en dinos-tisha! hihi. fyndigt. och så bör jag väl nämna att det lag jag var på kom sist. men det var skoj ändå.
efter maten fick jag dock en sådan sjuk huvudvärk att jag måste bege mig hemåt vid elva. det kändes ungefär som migrän ovanför ögonen och spänningshuvudvärk i bakhuvudet. det sög lite att gå, men idag känns det rätt tacksamt.

idag låg jag och myste med benjamin en lång stund innan vi gick upp och åt frukost, varpå jag begav mig ner till stan för att möta hanna på en fika och lite stros på ett relativt tomt höstmariehamn. bokade tid till frisören, köpte mineralvatten. sen gick vi hem till lägenheten för att lyssna på abba, platta håret och hänga. lite girly-time.

så småningom är jag på väg till stallet.
imorgon och på onsdag ska jag jobba lunch på indigo och imorgon kvällspasset på esso. så fixade det sig med jobb för den här veckan också. hyfsat i alla fall.

långt inlägg, jag vet. och rätt plain. men ni kan få se på en bild istället


inlåst

jag lyckades låsa in pappas enda bilnyckel i hans bil ikväll. smidigt, jag vet. dessutom låste jag även in min mobil, vilket innebar att jag inte kunde ringa någon och be om hjälp. i vanliga fall brukar benjamin glänsa med sina inbrottskunskaper, men ikväll är han och andré ute på andrés stuga för fiske, bastu och övernattning. bara för att.

efter att ha försökt i 45 minuter utan att ha lyckats konstaterade jag att inbrott i bilar förmodligen inte är det jag ska satsa på i framtiden. jag styrde istället kosan mot esso, där tony frågade varför jag såg så full i fan ut. förklarade läget, och vips hade jag en inbrottstjuv till min hjälp. han var inte på jobb som tur var. det tog väl tio minuter max, och sen var bilen uppe. fina fiskar det där! bra att ha jobbat på en mack säger jag bara.

planen för kvällen var ursprungligen att städa, men det försvann lika hastigt som jag upptäckte att jag låst in nycklarna. tänkte istället "fira" med lite chips, television i bakgrund och vampyrbok. men så upptäckte jag till mitt förtret att benjamin hade käkat upp chipsen. eller tagit dem med sig, vem vet. det suger, för jag är dödligt sugen på något gott(alltid!).

puss och hejdå

i can dream the rest away

jag är superpeppad över att börja plugga i vår. från och med i morgon kan man börja söka, och för en gång skull är jag nästan helt säker på vilka program och kurser jag vill gå. det blir en kurs i socialantropologi på uppsala universitet och självklart kulturvetarlinjen i stockholm samt ett par kurser i kulturantropologi. dessutom tror jag att jag ska söka programmet i kulturentrepenörskap i uppsala. i så fall blir inriktningen etnologi.

ikväll ska jag fara till stallet för att rida och så ska phoenix tappsko slås på.
och i morse joggade jag i 45 minuter! hör på den ni.

mumrik har förövrigt konstaterat att han kan hoppa upp på diskbänken.sedan igår har det hittills resulterat i ett krossat glas och en trasig tallrik. damn you, mini-kök. så vi tog bort sovrumsdörren och satte den i dörrhålet till köket i stället. egentligen tog vi dock bort dörren av den enkla orsaken att bäddsoffan vi skulle ha som säng inte gick in utan lite sönderskruvande, borttagande och milt våld.


såhär tycker benjamin om att vara förkyld

rolfen

saker jag lärde mig på rosella:
  1. folk äter jävligt mycket räkmackor. seriöst. jättemycket.
  2. det finns dessutom de som rentav blir arga om det inte finns wienerbröd framme. särskilt när det finns i det andra kaféet.  detta trots att man förklarar att det bara de som är framme som finns.
  3. det finns sjukt många återvändsgränder i personalgångarna. svårt att hitta till hytten. svårt att hitta ut.

thumbs up

idag när jag fikade med julia på svarta katten sket en fågel på min mintchokladkaka.

dessutom har jag anmält mig till en kurs på öppna högskolan:
religionsvetenskap - död och begravning i världens stora religioner

fett najs

tråkigt

fy bubblan vad tråkigt jag har. benjamin är hos jacke och nördar sig med att diskutera rollspel. själv kom jag hem från stallet för cirka en halvtimme sen. det kommer inte ett dugg på tv, datorn är tråkig och för stunden känner jag inte för att läsa - vilket antagligen enbart beror på att andra grejer känns mediokra. funderar på att ta en dusch och promenera ner till videocorner för att hyra en film, but i dunno




dessutom

förövrigt håller jag på att få någon slags plugg-abstinens. vill. börja. studera.
ångrar lite att jag tog hösten ledig, men jag tror att det mest beror på bristen på ett ordentligt jobb och tidsrutiner. plus att jag vill ut och resa, nu med det samma. inte vänta till oktober. inte bry sig om pengar och sånt som är nödvändigt.




en liten lista

idag har jag
  • stigit upp  vid nio(ok inte så jäkla ovanligt)
  • gått till banken, öppnat nytt konto - nu ska det sparas!
  • pratat med resebyrån jag fick presentkort på i studentpresent - irlandsresa i oktober planeras
  • fikat
  • mejlat angående att jag vill ha mitt namn uppsatt på vikarielista
  • fått samtal från morbror bosse. ska jobba på rosella lördag-söndag(plocka disk of course)
  • ringt stig och sagt att jag inte jobbar indigo den här helgen men alla övriga i september
jag ska
  • äta lunch
  • diska
  • äta middag hos benjamins mamma
  • rida(hoppas det inte regnar mera så jag kanske kan rida dressyr ändå på åkern)
  • läsa. vill bli klar med sista boken i stieg larsson-trilogin nu!