hej hopp gummisnopp

hahah hanna berättade att "pömsig" som folk(ålänningar) använder som sömnig ("aawww, är du lite pömsig") när man pratar med t.ex barn(mina föräldrar gjorde det när vi var små)egentligen betyder "sexuellt utmattad". hahahah
har inte kollat om det stämmer eller ej, men det var tydligen flera som sagt det till hanna. tror inte folk vet det. . .

vill ha

åååhhhh varför kan ingen maila tillbaka på någon av de tusen mail jag skickat angående boende till våren
och jag vill ha början av december nununu
det här föreställer visserligen oxford, men det får funka ändå. skulle inte ha något emot att vara där heller

tycker du som jag så rider vi

jag är dessutom jättepeppad över att rida i ridhus ikväll! det var en halv evighet sedan, då det regnat så mycket att åkern inte går att rida på längre och då det regnat så mycket att byggandet av banan blivit totalt stillastående. det blir rätt tråkigt att rida ut jämt och ständigt, inget fel i det annars. dessutom är det en helt annan sorts ridning på bana/ i ridhus. mycket fler möjligheter. ja, i alla fall. pepp!
(har förvånansvärt lite hästbilder på datorn. här från studentbilderna, phoenix ville som vanligt bara äta. ignorera att det ser ut som att jag sitter och kissar)

jag mailar min bror varje dag Att vet du vad, spårvagnen var sex minuter sen idag

sitter hemma och lyssnar på Navid Modiri & Gudarna, är lite hungrig och har ont i ryggen. fast inte lika mycket som igår den här tiden - så brukade alltid pappa säga när jag var liten och frågade vad klockan var. Lika mycket som igår vid den här tiden! när vi barn ville att mamma och pappa skulle berätta om hur det var när de var små och de inte orkade sade de När jag var liten var jag mycket mindre än vad jag är nu eller så började de svaret med Det var en gång... och den var sandad!(det sistnämnda var dock mer morfars område, och ibland mammas).
Om man inte åt upp maten sade mamma att man skulle bli liten som en kosvans och frågade man vad man skulle få i julklapp/present så löd svaret Fikon och Lösnäsor! Eller Är ni inte snälla nu så får ni bara Fikon och Lösnäsor. detta var väl mer en grej när mamma var liten, men förekommer fortfarande i den Limnellska släkten.
jag har dessutom kommit på både mig själv och hanna att använda sådana uttryck som mamma alltid använt under vår uppväxt. sådana som förekommer alldeles självklara för en själv men som vissa reagerar på. till exempel tyckte julia att det var hysteriskt roligt att jag sade att något såg ut som Sju sorger, alltså att något var väldigt rörigt. efter lite googlande konstaterade jag dock att det var ett bibliskt uttryck(om jag inte minns fel) - Sju sorger och åtta bedrövelser. sedan finns det ett antal andra som jag, bara för att, inte kommer på för stunden.
ja. fina minnen och sånt.

a day in the life

sitter och käkar tortellini, har vaniljljus på och lyssnar på beatles. är lite trött - kom i säng vid halv sex och så vaknade jag vid halv elva och kunde inte somna om(det var ljust ute..). orkade inte stiga upp direkt dock utan låg i sängen med katten på magen och drog mig en stund. red phoenix. handlade kattmat och kaffe.
nu ska jag ha tråkigt för mig själv med salta fiskar och choklad. kanske film. benjamin har varit på påls sen igår på dagen så honom har jag typ sett två timmar på de tre senaste dagarna. om man bortser från natten mellan fredag och lördag då.



FU!

en cyklistjävel visade fingret åt mig nyss när jag körde mamma till jobbet. hon kom i rasande fart över övergångsstället och hade inga reflexer eller något på sig, så hon syntes inte. hon ska dessutom egentligen hoppa av cykeln och gå över övergångsstället(även om ingen det egentligen...). MEN hon är mogen nog att cykla över, bli arg och visa fingret. till på köpet såg hon ut att vara kring trettio.plus att jag faktiskt stannade.
nu ska jag lägga mig och sova en liten stund till. somnade först vid tre och steg upp halvåtta så en liten snooze sitter  nog fint. är inte lika pigg och hurtig som igår, men vad kan man kräva..

oh had it been another day I might have looked the other way

idag är jag uppe med tuppen. eller var. tuppen steg väl upp för längesen, och jag för ungefär en timme sedan.OCH jag var inte ett dugg trött! prima skinka, som hannele skulle ha sagt.
dricker kaffe, med filt halsduk tofflor. det är rätt mysigt, bara katten som sitter på högtalaren och stirrar på mig.
behöver jobb men är rätt nöjd ändå, är superduperpepp på att börja plugga med allt vad det innebär(ny stad, nya människor, roligt ämne, möjligheter till utlandsstudier, möjligheter till allt möjligt) och det känns som om det är allt för långt bort just nu men ändå väldigt nära - bara antagningsbeskeden kommer snart! vill inte flytta från benjamin och mumrik dock.
tycker det kan sluta regna dessutom

we all wanna change the world

nu sitter jag hos julia i uppsala! benjamin är och tränar med mendes i flogsta och sen ska vi mötas upp igen.
jag vill inte härifrån.

vi gick till engelska parken för att titta på min framtida institution, men tror ni inte att den av alla var låst. såg i alla fall julias institution och en skäggig man.

orkar inte komma på nåt fyndigt att skriva för jag är rätt trött och mina öron och kinder hettar efter att ha varit ute ett tag.
i vilket fall känns det som rätt stad att plugga i.


i am the eggman

Across the Universe. en av de bästa filmer jag sett på länge. en musikal med superbra musik(jag menar, beatles!) och som tar galet många olika riktningar - i början tror man att det är en rätt gullig film och sen radikaliseras den med droger och psykadelika. 1960-tal: vietnam, samhällskritik, motståndsrörelser och rock'n roll. Bono från U2 och Eddie Izzard är dessutom med som Dr Robert(med en färggrann, flower-power, LSD-påverkad buss med en soffa bakpå) och Mr Kite(for the benefit of Mr Kite, there will be a show tonight on trampoline).

i alla fall. galet bra och fin.

h
ttp://www.youtube.com/watch?v=-JC7lmDXmIM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=VWaenYkdMis

jag vet att man sällan kollar länkar. men kom igen.


hot stuff

trött idag. kom hem från indigo vid fyra, kunde inte somna. somnade - vaknade klockan sex av att benjamin kom hem. låg vaken. låg vaken. störde mig på katten som hade fnatt. benjamin blev(med all rätt) grinig och lade sig på soffan. kom tillbaka. somnade vid åtta.
vaknade halvelva, stallet.
farsdagskaffe, farsdagsmiddag väntar.

i fredags däremot var det riktigt skoj. hannele var hemma så vi förfestade hos oss och sen var det krogen och arken som gällde. för första gången på länge var det riktigt roligt på arken, vi dansade i princip bara. strumpfotadans blev det för min del efter att ha gått stått dansat i högklackat ett par timmar.



just ja. en liten länk.(i think you're gonna like this...)
http://www.string-emil.de/