mors din gamla galosch

kollade på lite gamla saker och hittade brev jag fick från min klass när jag låg på sjukhus efter att ha opererat ryggen. måste nämnas att detta var i tvåan. stackars barn egentligen som tvingades skriva till mig, fast de kanske inte ville. hur mycket man nu tänker på det när man är åtta. det är hursomhelst smått orelevant, för vad jag vill poängtera är att breven är skitkul att läsa såhär i efterhand. alla handlar om ungefär samma saker : prao i klassen, ett experiment med snö och "hej elin, jik operasion bra?" hihi. här är två stycken, ett av julia och ett av grannen pontus, vars brev kanske är roligast i hela bunten.

först har vi julias. på bilden i mitten finns även en liten dikt med :sommar och höst, din röst är så vaker sommaren.

därefter följer pontus brev, om det är någon som inte ser vad det står i pratbubblan så är det:"du måste komma hem, spindlarna äter upp din pulpet." detta finns även i illustrerad version:)


tådag


att vara eller inte vara stortånagel

och jo. malin påstår att min stortånagel kommer att ramla av, eftersom den är mörkblå längst ned och det är där den dör först. hjälp. don't you die on me bigtoe!

päron puff

jag hade en traumaupplevelse med ett päron idag, vilket är synd eftersom päron är lite av en favorit hos mig. det var ett mörkt,luddigt,äckligt hål i det, ett hål som delvis funnits med på min tugga. jag kommer inte kunna äta päron på länge utan att kolla efter mörka hål! fan alltså, för päron är bäst.
image67

"..men akta att han inte faller ihop."

det är så drygt att laga mat till bara sig själv. åtminstone om man måste ha fantasi och komma på och veta vad man ska laga. ingen idé liksom. smörgås i say,från en sjuttonårings hjärta. även om magen vill annat.

det har känts rätt okej på finskan hittills, det har gått helt ok och så - har inte känt mig så jättedum. idag kom dock vändpunkten (för att gå till överdrift som jag gladeligen gör): vi hade helt sonika(läs : jag,egentligen) översatt en mening som handlade om en gammal häst. vår version gick såhär: .. men var försiktig  så att han inte faller ihop!medan den korrekta löd som följer: ..men var försiktig så att du inte faller av! det pågår mycket logiskt tänkande i min skalle, yes it sure does.
och jo, vesiämpari(vattenhink) betyder enligt mig baddräkt. smartass.

jag känner mig helt sliten, verkligen jättetrött.


helgen har sett ut som så ;
ridning fredag
begravning lördag.
tungt, hjärtskärande,sorgligt,kärlek,bortom det blå.
stallet lördag
tävlingar söndag.
wendy och phnox var duktiga så tusan!
umgås med ida söndag.vi spelade idol, haha.


söndag

dagens faktum:
1. jag dreglar extremt mycket vid tandborstning.
2. jag är  smått dum i huvet.letade efter nyckeln till mopeden (yeah, moppebrud. känner mig ärligt talat lite fånig, och skäms lite grann,speciellt då jag ska tanka.och om det står en massa andra moppebrudar/pojkar aka fjortisar blir jag nästan rädd)i säkert en kvart, vände upp och ned på allt och hade ut innehållet ur diverse byrålådor, men ingen stans fanns den att finna. trodde jag. mitt smartare jag insåg sedan att den hade bosatt sig i hjälmens visir och gömt sig där.

drömmen jag drömde inatt var helknäpp. kommer bara ihåg slutet dock , och något med att springa upp för en lång,snöig backe. hursomhelst, här kommer slutet : jag spelade en fisk i en film och låg under vattnet,i en bäck tror jag. det kom människor och gick över en bro och glodde mystiskt och dömande på mig. sedan kom det som var ännu knäppare: jag spelade en fisk som spelade en hund i en film. fisken/jag skällde som en galning, och en spaniel svarade nerifrån. själv stod jag alltså på andra våningen av något som liknade ett varuhus. där stod vi och  skällde en bra stund, och hunden nedanför blev heltokig och började rusa runt med en leksak av något slag.
så här långt kom jag innan malin ringde och väckte mig(klockan var tolv).fisken var röd förresten.
blä, jag blir irriterad när jag sover så länge, mest för att jag vill strosa runt i pyjamas en stund innan jag måste göra något.
av till sleipner bar det för att kolla på tävling och malin (som tävlade:) hon var duktig)