grattis j-kuken!

idag fyller jullebulle 18 år!! grattis!!

None

kärlek och politik

det var en fin kväll ikväll:

fint och skönt väder, till skillnad från i morse då jag i princip sprang till skolan under gråmulen himmel, iförd benjamins regnrock som når mig till hälarna. det var alldeles tyst och stilla, som om ett lugn lade sig över allt i och med halvdimmiga, olikfärgade moln.
ja, i alla fall fikade jag först med hannele på umbra. det var fint att träffa henne igen. därefter strosade vi på stan, träffade otto. "vart är ni på väg?" "jag vet inte". skymtade biblioteket och bestämde oss för att gå in. kom ut med Mikael Wiehe, Peps Persson, Elvis och Johnny Cash. mötte otto igen. "vart är ni på väg?" "jag vet inte." gick till indigo. sammanlagt kostade mitt fika idag så mycket som noll euro, noll cent.
hannele for hem, jag ville inte hem så jag mötte upp Jullen för promenad. vi hittade ytternäs skolas tak som bara låg där och väntade på att bli uppklättrat på - har man en stege, nej förlåt, trappa som leder upp dit får man faktiskt räkna med att folk klättrar upp. det var i alla fall det ultimata taket, det tak vi har längtat efter, drömt om. vi diskuterade diverse minnen från ytternäs skola - hur alla snodde xylitoltabletter, hur vi gömde oss inne på rasterna, när vi måste gå en viss sträcka på rasterna under åttio dagar för att tillsammans gå runt jorden och självklart den gången jag skrev ett gigantiskt HEJ över hela whiteboarden utan att veta att jag i misstag använt sprittusch och hur skraj jag blev när det ringde in och jag upptäckte att det inte gick att sudda.

nu är klockan 23.15 och mamma säger åt mig att gå och sova. jag är nöjd, livet är fint för stunden.


min rektor har för övrigt mejlat mig angående deltagande i Tankesmedja 2015, vill säga en grupp som arbetar för att leva, bo och jobba på åland år 2015 ska vara så bra som möjligt. de vill ha ungas åsikter och de vill ha med bland annat mig till bastö bykrog 18.9. jag förstår bara inte var de fått mitt namn ifrån då jag inte gör något direkt väsen av mig överhuvudtaget. slumpvis? dock kan det kanske vara intressant plus att det vore rätt synd att neka sådana här saker bara för sakens skull. för att man kanske inte orkar, eller tänker att man inte har något att säga(pik). "klart du har saker och säga", sa min mamma. saken tål att övervägas åtminstone.

hahaha, stackars bullen

julia har problem med kaffeautomaterna i skolan.
idag, på håltimmen, skulle vi avnjuta varsin kopp kaffechok för 50 cent styck. min smakade alldeles ypperligt(för att komma från en automat), men julias var alldeles blaskig och smakade varken choklad eller kaffe. så hon tog en ny. och tammefan om den inte kom ut likadan!
detta är inte första gången det händer. en gång i tvåan gav kaffeautomaten henne enbart en halv kopp kaffe.


Dan Nordman, historielärare

D.N: är det någon som vet vad FN:s generalsekreterare heter?
tystnad.
D.N: okej, jag ger en en liten rebus så ska vi se. Pengavalv i himlen.
tystnad.
D.N: Ban-Ki Moon

too cool for school

back to school. allt känns i princip likadant, som om inget har förändrats bortsett från ett antal nya människor och softare schema. det känns ungefär som att vara tillbaka efter en fyradagars ledighet.
det är ganska okej, jag är rätt peppad inför sista året - endast ett halvår i skola och schyssta scheman i nästan varje period, vem kan klaga? dock är det lite smygångest över det hela; sen tar det slut. sen ska jag bestämma själv. sen är jag fri.


poop

igår när jag var ute och red sket en fågel på min axel. jag märkte inte ens något förrän en vit fläck av torkat bajs korsade mitt synfält.

remouladsås

jag vet att jag tjatar på om jobbet hela tiden nuförtiden, men jag har inte så mycket annat att säga.

man får höra en hel massa knäppa saker när man jobbar. igår var det en kille som lade armen om mig,tittade menande på sina polare och sade:
- vet du vad vi vill göra med dig?
-eeh, nej vad vill ni göra?
-vi vill smeta in hela dig med remouladsås!
-men fy, vad äckligt.
-nej, remouladsås är gott.