sleepers

igår somnade jag på Adlon när jag, benjamin, olov och sandra var där för att titta på Finland - Danmark i hockey. först nickade jag bara till, men i sista perioden somnade jag på riktigt. det märkte jag när bartendern ruskade om mig och benjamin satt bredvid och skrattade.

här är julia och jag trötta på karonkakryssningen.

start wearing purple

häromdagen när jag satt och invigde dinos uteservering kvällstid med sandra kom en full snubbe vid namn krister fram till oss. han presenterade sig, upprepade sitt namn flera gånger och skakade hand med sandra. han ville låna cigg av henne, men fick inte riktigt fram orden:
- får jag boffa lite öl av dig?

ja, det handlade om cigaretter i vilket fall. sen fick vi höra om hans kärleksliv och att han hade två döttrar, trodde han. därefter anklagade han oss för att vara kaxiga(fan vad ni är kaxiga!vad har jag gjort för fel?!) trots att sandra hade lånat honom cigg och varit hur trevlig som helst och jag knappt sagt ett ord. sen gick han in. nästa gång han kom ut hade han en låda Carlsberg med sig som han glatt öppnade och delade ut varsin burk, varpå han gick därifrån.

det är hur varmt och fint som helst ute dessutom! jag blir glad, trots att jag ska jobba ikväll. men innan det har jag inget särskilt som ska göras(stallet är fixat redan) och jag är inte heller särskilt trött fast jag jobbade igår kväll och det var fullbokat på sushin och jag var otroligt seg i huvudet, för jag fick gå hem vid ett när det hade lugnat sig. benjamin sa att han skulle kunna pussa kim för det. sötnos.
 så idag tänker jag bara umgås med honom och övriga trevliga människor och vara ute i solen.glass och kaffe med mamma har jag redan avverkat, och jag kan säga att det satt jävligt fint.

jag har fått dagisvikariatet förlängt in i maj, så jag har jobb än så länge i alla fall. igår var det en liten tjej som sträckte ut armarna och sa Kraaaam! och sen kramade hon mig. dagen innan var det en kille som råkade bita sig själv i fingret när han åt smörgås.

fredag

idag:

  • 07.58: benjamin kommer hem från jobb. jag vaknar, två minuter innan väckarklockan ska ringa
  • 09.00-16.00 jobb på dagis
  • cyklar hem, pussar på winnie, cyklar till benjamin
  • anländer 16.25 till scheffersgränd
  • 16.50: vi far till stan för att köpa present åt zacki
  • 17.20: hämtar ett gäng tolvåringar och kör dem(jag åker) till godby simhall
  • 18.00 till godby grillen, köper mat och förfasas över skrikiga godby-fjortisar
  • vidare till stallet, promenad med hästarna
  • 19.20 tillbaka i Godby. tror att vi ska få mat på födelsedagskalaset men de stackars pojkarna har bara fått tre sketna små korvar inlindade i smördeg(korv med bröd beställt). vi får en. på bordet står godby-wirrans version av marängsviss - marängbotten med lite chokladsås på. till Godby grillen på besök igen, hämtar ett gäng korvar
  • 20.10: känner mig småstressad och har börjat frysa en massa.det bär av hemåt med tidigare nämnda tolvåringar
  • 20.30: tillbaka på scheffersgränd. börjar leta efter jobbskjortan
  • 20:38: spyr på toan, ringer indigo och känner mig taskig.
fin dag idag.

torsdag

benjamin har lagt upp en skir, vit gardin från indiska över sängen, tillsammans med min lampa som är lång med en ljusslinga i, för att skapa en fin himmelssäng-feeling. för att han ska jobba natt och jag ska ha det mysigt sa han(han är bäst) . vi är väldigt sambo och sover sällan isär. men, jag tror att vi kanske håller på att bli sambo på riktigt nu. bo på enbart ett ställe och så. det känns jävligt fint! och det är kul, för jag har så mycket idéer angående färger och saker, trots att det är en hyreslägenhet. trots att en flytt till hösten är möjlig och trots att jag är pank.

dessutom är jag skitdålig på att säga nej. jag har ännu inte lyckats få tummen ur arslet och sagt att jag inte vill jobba helgerna jag skrivit upp mig på. istället jobbade jag påsken och nu ska jag jobba den här helgen också. men sen, nästa helg tänker jag bara inte jobba. nästa vecka är också min sista vecka på dagis. jag vill inte alls sluta, jag har jättekul och trivs super där så jag känner mig lite nere över det.

lately

öhm, ja jag har ju inte varit särskilt aktiv på bloggfronten. det beror nog mest på att jag försöker ha tid med lite liv och dylikt mellan allt jobbande på dagis och indigo och hästande(på sistone har jag, vid tillfällen då jag är hemma, somnat i soffan ca kl 22). plus att jag knappt är inne på internet längre, om man jämför med förut.

här kommer i alla fall lite bilder på blandande tillfällen.


vi var på fest i malatesta för någon vecka sedan. det var skoj och benjamin råkade häva ut mitt rödvin på min klänning(men det gick bort i tvätten!)


vi firade vår ettårsdag med en picknick och promenad på vårdö. senare på kvällen började vi båda må illa, först benjamin och sen jag ett par timmar senare. spydde också. dumma euroshopper-köttbullar.


vi(Benjamin) försökte göra upp en eld för att grilla korv, men allt var så fuktigt och vi kom på att vi nog var rätt mätta så när det inte funkade gav vi upp, belåtna ändå


min hund gillade krokusarna här en dag.


på båtnabben var det fint.