arbetsskada

min mor är tydligen inte den enda som är gravt yrkesskadad("skeden i finlands historia??nej vad intressant!äntligen en bok som jag också kan läsa!...."). enligt benjamin pratade jag en massa i sömnen inatt,vilket inte är en ovanlig händelse( "och det är därför fiskmåsar flyger"), och tog uppenbarligen beställning av honom.
-vad ska du dricka?
-vaa?
-ja, till maten?

pussi

tack och lov - rock off är slut.

igår nåddes höjden av övertrötthet när vi höll på att städa:

- are you closing the OUUUTservice?(!!!!!*)
-ja.
-we can't buy(baaayyy)more drinks?
-nej, man får inte ha några vätskor på uteserveringen efter två.(jenny börjar gapskratta eftersom vi själva står och dricker läsk och dyl.)
-kjärrringjävlar!

det var hysteriskt kul må jag säga.

*det som egentigen var orsaken till hysterin


idag, fredag

idag är det varmt så in i norden och jag längtar till hösten.
imorse när jag vaknade klockan tolv var jag fruktansvärt förbannad eftersom jag hade ställt klockan på nio, för att undvika den värsta hettan och därmed kunna fara till stallet och göra något vettigt med min häst. detta skulle i och för sig ha resulterat i enbart tre timmars sömn, eftersom jag kom hem vid halvsex efter en natt på indigo, men det är ju en värdslig sak plus att man faktiskt kan gå och lägga sig på nytt. stressad och irriterad på att jag inte vaknat(det har börjat hända allt oftare och jag hatar det) körde jag minst sjuttio hela vägen ut till jomala, där jag kom undefund med att det var alldeles för varmt för både hästen och mig. sickan bjöd på glass med chokladsås(frukost), visade ett par gula benlindor som hon köpt. sen for jag hem, lunchade med benjamin(somnade på soffan..)och därefter till stan för att fika med hannele. det var trevligt, som alltid! jag köpte långa remmar som de sålde på rock off(enda rock off grejen för mig i år, remmar måste köpas på alla liknande evenemang) som vi sedan åt under skuggan av ett träd.

imorgon ska jag, benjamin och hannele fara på vikingamarknad, ikväll jobbar jag. har förövrigt fått en lite halvt efterhängsen PlasticoFantastico på halsen, blond och extremt solbränd och pratar grav rikssvenska trots att han egentligen är född och uppvuxen i hammarland. sjutton år i hammarland och tre i stockholm. anledningen är att i stockholm, där kan man ju inte prata åländska. nej, gud förbjude.

kort update!kort update!kort update!

min kamera är sönder IGEN, för tredje gången! suger hästballe.
idag är jag ledig, vilket är skönt som fan som ledighet oftast brukar vara efter ett antal arbets- eller skoldagar. vill inte jobba imorgon igen, det lär vara duktigt med folk i helgen också.kl 18-06.00
ut på stan ikväll så fort malin tar sig hit.

over and out

potatiscider?

angående finska och ordet "peruna"(=potatis) gjorde jag en enorm felsägning. det handlade om cider och jag undrade vilken smak kunden ville ha. min mening var självklart att säga "päärynä", inte "peruna". det är inte att undra på att kunden såg fundersam ut och tveksamt skakade på huvudet varpå hon sade "eeeei, ei peruna...". vem skulle vilja ha potatiscider liksom?
det är ungefär som den gången en snubbe försökte beställa en drink av mig på engelska förra sommaren när jag stod och fyllde på glas och jag sade "no sorry, i'm just a dishwasher".

halvironi.

igår pratade jag finska på jobbet. nästan i alla fall och lite grann. jag förstod vad kunderna ville och sade komplicerade grejer som "omena?" "peruna?" och "kolme euroa". jag känner att jag börjar förstå språket nu va. ge mig mer finska kunder så kommer det flyta på efter att sommaren är slut. synd bara att jag har hoppat av till sista kursen!

nejmen seriöst. hör man och blir tvungen till att prata och förstå lär man sig ju sist och slutligen någorlunda. skolorna koncentrerar sig alldeles för mycket på att lära ut grammatik och få de studerande att lära sig ett så korrekt språk som möjligt, istället för att lägga fokus på ett grundläggande ordförråd. man kan trots allt inte tillämpa någon grammatik om man inte har ett någorlunda vokabulär plus att det är knappast är någon som talar t.ex just skolfinska.

men du är en

bara för att det har varit mulet och dåligt väder de två senaste arbetsdagarna, och därmed otroligt lugnt på jobbet(åtminstone ute då), kommer jag nu på mig själv med att gnälla lite över det fina vädret. det är ju dumt. fint väder betyder mer matgäster som i sin tur betyder mer dricks, plus att tiden går snabbare. man är visst aldrig nöjd.

men på lördag, då är jag ledig, och då jävlar.

godmorgon barn

klockan är tjugo före fem på morgonen och jag är nyss hemkommen från jobbet(upptäckte att min timlön har stigit till 9,50). det skulle vara såväl mysigt som nödvändigt att gå och lägga sig. DET ENDA PROBLEMET ÄR BARA ATT JAG INTE ÄR TRÖTT. av någon anledning. stigit upp halvåtta, jobbat tio timmar.. men nää.när man väl ska sova vill självfallet inte kroppen.

varmt

alltså. samma grej som igår hände mig imorse. jag vaknade, körde bilen till pappa, drack kaffe med benjamin hos benjamin varpå han for på jobb och jag somnade framför mtv. sen skulle han komma på kaffepaus och ha med sig smörgås. tror ni inte att jag drömde om att jag satte på kaffebryggaren och att han hade massvis med långa brödlängder med sig? självklart. jag kanske börjar bli synsk(angående saker jag vet att ska hända??). eller nervös över saker man inte har någon anledning att vara nervös över?(eftersom drömmarna oftast är oroliga)knasigt.

i övrigt är det lite sjuhelvetiskt varmt utomhus idag. jag har roat mig med att köpa födelsedagspresenter på stan, gett födelsedagspresenten åt malin(hon fyller 18!grattis!!), lunchat med benjamin(ingen god lunch dock, konstigt kryddade majskolvar), solat hemma och simmat med julls. nu käkar jag middag(yoghurt, två smörgåsar och vatten - ambitiöst) och ska dra på jobb om ungefär en halvtimma.


working class hero

cirkus en timme efter att jag stigit upp gick jag och lade mig en stund för att vila. jag drömde, ironiskt nog, att jag skulle jobba lunch på indigo och att läget var ytterst förvirrat och vi hade i princip enbart finska kunder. en kille blev väldigt arg och började skrika "Vittu!Fittans horor!!!!" åt sina vänner samt servitörerna. sen flög han på mig och sen slogs vi.jag vet inte vem som vann, för telefonen ringde och väckte mig.

nu ska jag iväg och jobba lunch.

onsdag

back from vårdö. av tre dagar var en solig och på just den här dagen(igår) lyckades jag bränna mig något fruktansvärt på bröstet och magen. enligt benjamin, som ju borde veta(??), ser min överkropp ut som en kvinnlig porrskådis från florida.

halvfemhumor från jobbet igen:
- vad är det här för skitmusik?fy fan vad dåligt!
- vadå, gillar du inte bruce?han är ju The Boss. och då måste man ju gilla honom, för han är boss.
- ja, precis. det är som elvis. han var ju kung. samma grej där.