blonda brats och svenska lektion

idag på svenskan analyserade vi personerna i en dikt och begreppet "blont hår och backslick" kom på tal. svenskaläraren tycktes dock inte förstå vår mening av backslick(läs:brat) utan skrattade gott och sa:
"ja,jaha, jo man kan ju tänka sig att det är en raggare som glider omkring där och är kaxig. "

och på frågan Varför ser ni honom som blond? sade en Att jo du vet på sommaren, när solen lyser, och det är varmt, så bleks håret..
det låter sådär lite medelmåttigt roligt kantänkas.
men sätt in det i en situation där du har ett tjugotal sjutton/artonåringar klockan halvfyra en tisdageftermiddag med en svenskalärare som är hyper, lite skakig och för sitt liv inte kan stå stilla(varför?)och slänger ut med armar och ben och slår ihop händerna så det smäller om det(det är irriterande alla dagar, något med ljudet, men uppenbarligen var det en bidragande faktor idag), så har du ett litet uns av svar.. och allt verkar alltid mer komiskt för stunden.

i min svenskagrupp går förövrigt en kille som är jäkligt smart. idag kom det fram att han kan alla länder i Atlasboken. Fascinerande hur man lyckas lära sig dem utantill tycker jag, med tanke på att det är ett rätt maffigt antal.


tisdag

haha. idag på stan blev jag frågad av Ålands radio om Ålands nya lokala kanal. jag ogillar såna frågor. mest för att jag alltid kommer med jäkligt blåsta svar. idag var samma visa. vill dock inte skylla det på idioti, utan på mitt ointresse för ålands media.

vinir

fy satan vilket väder det är idag. det viner lika mycket utomhus som inombords.
hehe.

lately

På sistone har jag drömt en massa om mina tänder; min framtand som redan är lite trasig av mitt tandgnisslande har skalats av tills det endast består en skir, genomskinlig hinna. jag har tappat tänder och hela undre raden har spruckit, så tydligt att man sett sprickornas form.
Till på köpet drömde jag häromnatten att mamma körde ner vattnet. "å nu kommer vi inte att komma upp, vi kommer att kvävas, dö av syrebrist" var min tanke.

bland pannkakor och svartbröd

jag borde egentligen arbeta på projektet om Åländsk identitet. men det är tråkigt. och jag vet inte vad det ska handla om. möjligtvis knåpar jag ihop en liten dikt, men risken är överhängande att den i färdigt format inte handlar om vad den ska handla om, eller ännu värre inte uttrycker min rätta åsikt. det har en tendens att bli så.

det är svårt. jag vet inte exakt vad jag förknippar med åland, bortsett från bonnläppar, ålands pannkaka och svartbröd tillsammans med det extraordinära åländska språket med ord som "inga" "nojsa" "pallra" och så vidare. vi har gått igenom det förr.
just nu är jag rätt negativt inställd till åland. vårvintern som spökar.
det positiva är havet och havsluft. det gillar jag. att andas in havet. låter dravligt, men är alldeles sant. så promenader på åland nära havet är bra.
men jag kan inte basera mitt projekt på det, eller jag kan, men.. ja. nej.

mitt eget språk håller på att fara åt fanders, jag håller på att bli kaffeberoende och just nu vill jag allra helst fortsätta promenera. och fotografera. haha, det är lustigt för jag är jävligt dålig på det plus att min kamera är sönder. men det är kul. och det är huvudsaken!


julia har börjat blogga igen! jag är glad, det är betydligt roligare att läsa vad människor man känner skriver då man kan relatera mycket mer till sig själv , plus att folk i allmänhet tycker om att läsa om sig själva och man vill därmed se ifall man möjligtvis dyker upp i något litet inlägg. för let's face it, vi har alla en egenkär inneboende i vår hjärna.

hejdå.

Taltratten kokar som en vulkan

det persiska teet jag valde att dricka smakar tvål och förstörde därmed min kvällsteupplevelse(tuta för grönt/citronte & russian earl grey!).
bra om man svär mycket dock.

min lillebror är hyperaktiv, springer omkring(med mina skor), tjuter/grymtar och pruttar hejvilt.
övriga blir irriterade.
jag borde överväga säng och sova och läsa.
och det gör jag. faktiskt.
det väger bara lite för mycket åt fel håll. vänster.



about the state of the world today, sit down, enjoy the show

jag borde bara få ligga stilla just nu. sova egentligen. av den enkla anledningen att jag högst antagligen kommer att skada mig. bara idag har jag ramlat på gödselstacken(det var halt! ! komiskt dock) , slagit diverse kroppsdelar i diverse saker(skåp, byråer, bord, dörramar) samt bitit mig i tungan. häromdagen steg hästen på min fot, och jag stiger själv på den alla dagar. aj. kan inte prata normalt heller. lider möjligtvis av en tillfällig sjukdom som medför detta samt ger mig spasmer, synonymt med vad vi kallar Stigauppsjupåensöndag.

idag när jag kom från stallet var jag skitig, lerig om fötterna ända in på fötterna. på huden vill säga. trots kängor och dubbla par sockor(om man hade ett par hela skor, kanske..). jag har fortfarande skit på tånagelbanden. like it dirty.

jag vill fara till etnografiska museét i stockholm. party party. tror det blir svårt att få någon med mig,tyvärr.




Bye bye baby.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/144925/images/2007/maj_101_1178977194_6515065.jpg
https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/144925/images/2007/maj_107_1178977991_6515067.jpg
https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/144925/images/2007/maj_114_1178978637_6515068.jpg

image185

image186

image187

       image188



your biggest fan


åh det var så fint väder ute idag. ni vet den där känslan man får i maggropen när man sätter sig på en gunga med långa snören och tar sats, far iväg första gången? så kände jag. det är synd att den känslan försvinner efter första gungningen. så skulle jag vilja känna jämt. som ett litet lyckobubbel i magen, ett evighets lyckobubbel istället för detta kortvariga.
gungor är bra i övrigt. upptäckte hur ouppskattad den vi har på gården egentligen är. kanske för att den har korta snören och sitter fast i ett träd som sommartid isolerar helt med sina löv. och för att man krokusarna som växer under vårtid. det torde ju dock inte ha något att göra med uppskattning.
sent nyårslöfte: gunga mer.

hanna fyller år idag, grattis på henne!

image184




en parentes( jag blir tokig av att inte höra något från nordjobb. jag vill ha ett jobb nununu. jag vill fara bort nununu. jag har redan skapat en bild i huvudet av hur det kanske kan bli. island.)

Nåsså då

vi måste lyssna på en låt som heter Nåsså då på svenskan häromdagen. vad i helvete.
jag förstår inte riktigt grejen med att läsa om det åländska språket när det är svensk språkhistoria. eller jo, det gör jag. jag är inte dum i huvudet, men jag finner det ytterst onödigt och framförallt jävligt tråkigt.

plus att jag läser en bok,en åländsk en. också till svenskan. Har inte kommit så långt men jag stör mig redan på språket. Visst om man hör det. Men för guds skull, sätt åtminstone ut ändelser på verben i skrift. Sku, kommi, måst. SPY.
och så var det ju det här med friheten att uttrycka sig.
och rättighet till egen åsikt.
det krockar.

jag läser ytterligare en bok. till engelskan. Den är mycket bättre : The Satanic Verses av Salman Rushdie.
Kunde inte låta bli att småle åt lärarens reaktion.
Stora ögon, dra efter andan. (jag tror hon tyckte jag var knäpp)
Har du börjat läsa?
Ja.
Vad tycker du om den då?(kanske hon har dåliga erfarenheter själv av boken)
Tja den är väl rätt intressant.
okeeej.(låter fortfarande förvånad.)

nu kan jag inte byta bok heller.
trots att jag är så knasigt funtad att jag väljer en bok på över femhundra sidor när tiden ändå inte räcker till.
(jag tror inte jag lär mig, någonsin. min lata sida övervinns av den som gillar att läsa)
jag måste skriva en sjuhelsikes bra recension.
prestationsångest, nä vadå.

Eller något.

Min hund har troligtvis en hjärntumör.
Det är inget bra
inget bra
inget bra
inget bra
Hon står och flåsar i hallen konstant,
äter inte och dricker enbart utomhus.
Hon slirar omkull inomhus för att bakbenen inte hänger med.
Nervsignaler, ni vet.

Och så ligger hon för en gång skull i soffan.
Äter lite av sin mat.
Viftar lite extra på svansen.
En dag av många
Och så börjar man intala sig själv att
nej det är ingen fara
nej vadå tumör
ja det är en inflammation i något ben eller rygg eller något
ja medicinen hjälper
För man vill inte inse faktum.

och alla är ledsna
alla gråter sig röda och svullna
utom jag.
Ännu.

och jag vet att det kanske är fånigt att skriva om en hund enligt vissa.
men den som tar mycket plats lämnar ännu större tomrum.

Oh it's such a perfect day

Alltså. Jordgubbschoklad är jävligt underskattat. Det är synd.


La onsdag

Jag blir rädd när folk säger att ens planer angående studier efter gymnasiet är grunden till vad man ska utöva för yrke för resten av sitt liv. Det är en skrämmande tanke, att göra en enda sak under sitt liv. Åtminstone då man inte har en blekaste aning om vad som möjligtvis kan intressera en och tillfredsställa en så länge som man ändå hoppas leva.
Det blir som ett litet spöklikt eko.
Ett steg i taget så blir det bra.

Hursomhelst. Angående framtidsplaner. Jag är inne på Kultur igen. Om det nu har att göra med historia eller religion återstår att se. Och självfallet hur min hjärna bestämmer sig för att tycka och ändra sig.


Tillåt mig att vara tråkig..

och skriva om vädret.
Kommentar till vädret, vindarna och diverse olika fenomen som gör vädret till vad det är: För fasen, ta och bestäm dig! Låt det vara ljust av snö och kyla en månad eller låt det vara ljust av solsken och värme. Inte äckliga vindar, gråslask och rugg.
tack för att min önskan blir hörd.

everyone says your hanging your head lower now

jag gillar hur världen försvinner tack vare min nya ipod. materiellt, kanske, men det är bra. det är skönt. det är musik. jag känner mig så isolerad som jag vill känna mig. och hörlurarna är bekväma.

2008

det nya årets första inlägg.

upptäckt:
smaksatt kaffe är jävligt äckligt. åtminstone de flesta sorter. inte kaffedrycker med smaksirap utan själva kaffet i sin sanna bemärkelse. till exempel apelsinkaffe. det har en påträngande lukt som får en att undra vad det är för sopor som stinker. och vem vill dricka sopor?inte lyckat för fem penny.

+ = ;( ;( xO