blonda brats och svenska lektion

idag på svenskan analyserade vi personerna i en dikt och begreppet "blont hår och backslick" kom på tal. svenskaläraren tycktes dock inte förstå vår mening av backslick(läs:brat) utan skrattade gott och sa:
"ja,jaha, jo man kan ju tänka sig att det är en raggare som glider omkring där och är kaxig. "

och på frågan Varför ser ni honom som blond? sade en Att jo du vet på sommaren, när solen lyser, och det är varmt, så bleks håret..
det låter sådär lite medelmåttigt roligt kantänkas.
men sätt in det i en situation där du har ett tjugotal sjutton/artonåringar klockan halvfyra en tisdageftermiddag med en svenskalärare som är hyper, lite skakig och för sitt liv inte kan stå stilla(varför?)och slänger ut med armar och ben och slår ihop händerna så det smäller om det(det är irriterande alla dagar, något med ljudet, men uppenbarligen var det en bidragande faktor idag), så har du ett litet uns av svar.. och allt verkar alltid mer komiskt för stunden.

i min svenskagrupp går förövrigt en kille som är jäkligt smart. idag kom det fram att han kan alla länder i Atlasboken. Fascinerande hur man lyckas lära sig dem utantill tycker jag, med tanke på att det är ett rätt maffigt antal.


Kommentarer
Postat av: julia

HAHAHA RAGGARE

Postat av: elin

haha
jag vet.

2008-01-29 @ 16:15:44
URL: http://ojenkines.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback